Senaste nyheterna

Styrelsen informerar främst dig som medlem om viktiga nyheter via mejl, men vi serverar även korta aktuella blogginlägg här på webbplatsen.
Besiktning av fasader

Besiktning av fasader

Besiktning kommer att ske under november, för datum och tid se nyhetsbrev oktober (öppnas i en ny flik)

OVK, Obligatorisk ventilationskontroll

OVK, Obligatorisk ventilationskontroll

OVK kommer att ske i november enligt följande: .Månd. 23/11 i hus, 22, 20, 17, 19Tisd. 24/11, i hus 21, 23, 25, 27 Mer information kommer via mejl/trapphus när det närmar sig

Nytt avtal för bredband, TV & telefoni

Nytt avtal för bredband, TV & telefoni

Vi har nu tecknat ett nytt femårigt avtal med Telia. Avtalet innebär att vi kommer få hastigheten 1000/1000, priset oförändrat. Nya TV-boxar & routers kommer distribueras i början av 2021, då kommer även hastigheten att öka.

Solceller – installation

Solceller – installation

Installationen av solceller på våra tak påbörjas v 43 och pågår ca en månads tid. För detaljerad tidsplan, se utskickad information (skickad 15 oktober).

Städföretag

Städföretag

Städningen i våra trapphus genomförs av ABSS enligt följande: entréplan städas måndagar (nov – april) och hela trapphusen fredagar. Du som har dörrmatta, glöm inte ta in den torsdag kväll så att de kommer åt att städa ordentligt.

Parkeringsregler i Solna kommun

Parkeringsregler i Solna kommun

Parkeringsregler och priser för boendeparkering samt besöksparkering hittar ni här: https://www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/

Vanliga frågor och svar…

…som styrelsen får från både nya såväl som befintliga medlemmar.

För att föreningens huvudnyckel ska kunna öppna ditt lås måste du godkänna att vi går in i din lägenhet genom att ställa ditt lås i ”serviceläge”.

Detta kan vara nödvändigt vid till exempel ventilationskontroll eller reparationer.

Att du ställer låset i serviceläge betyder att du godkänner att vi går in i er lägenhet.

Gör så här:

  • Lås dörren och vrid sedan nyckeln till vänster till läge ”klockan 10” innan du drar ut nyckeln
  • Dubbelkolla att nyckelhålet är vridet till ”klockan 10” när du lämnar lägenheten

 

Category: Innemiljö

Din balkong, altan eller uteplats ska du se som en förlängning av din och din grannes vardagsrum.

Grillning på eller i närheten av fastigheten får ske, men endast med el– eller gasolgrill. Tänk bara på dina grannar, grilla med hänsyn och minimera brandrisken på de sätt du kan.

Kolgrillning får ske på den gemensamma grillplatsen bakom carport-platserna mellan Honnörsgatan 20 och 22.

Kika gärna bland nyheterna hos Länsstyrelsen Stockholm för att se om det till exempel föreligger brandrisk i länet.

Läs mer om vad som gäller balkonger, altan eller uteplats i bostadsrättsföreningens ordningsregler.

Category: Innemiljö

Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd om temperatur inomhus (FoHMS 2014:17) bör en bostadsrätt hålla mellan 20 och 23 grader.

Med det sagt bör du veta att värmen i fastighetens alla lägenheter justeras automatiskt efter årstiderna temperaturväxlingar. Vad som kan hända under hösten och som gör att det inledningsvis kan kännas lite extra svalt, är att det tar lite extra tid för huset att “få upp värmen”. Speciellt om stark kylan kommer plötsligt under höstens eller vinterns första dagar. Då kan temperaturen glida ner strax under 20 grader ett par dagar, men det korrigeras snabbt igen.

Du kan justera värmen själv genom att justera termostaten på respektive element i lägenheten. Däremot ska du inte att lufta elementen i lägenheten, då dessa är kopplade till ett “slutet system” och inte behöver luftas.

Upplever du trots detta att temperaturen inte riktigt är vad den borde efter att du har vidtagit åtgärderna ovan samt mätt temperaturen mitt i rummet där det känns kallt, kontakta personen i styrelsen som är ansvarig för innemiljön.

Category: Innemiljö

Load More

Fastigheterna byggdes av projektutvecklaren JM, vartefter bostadsrättsföreningen bildades 2008 och består av 91 lägenheter